Zoeken naar hoeveel bar in motorband

 
hoeveel bar in motorband
Luchtdruk: Advies motorbanden Pneus-Online.
De spanning neemt toe naarmate de temperatuur stijgt. Trek bij het meten van een warme band 03, bar af om tot een gelijke waarde te komen als voor een koude band. Een correcte spanning is van groot belang voor de veiligheid, het comfort en de levensduur van de banden. Daarom is het belangrijk de door de constructeurs voorgeschreven spanning in acht te nemen.
Welke bandenspanning voor mijn motorbanden?
Zo kun je bijvoorbeeld wat minder spanning in de voorband houden, zodat je daar meer grip hebt, en de spanning in de achterband wat hoger houden, zodat die het wat langer uithoudt op de snelwegstukken. Onder de 1 atmosfeer loop je kans op een uit de velg lopende band; boven de 3 atmosfeer wordt de band zo hard dat hobbels in de weg de grip verbreken.
Bandenspanning motor.
In principe is een druk van 2.5 voor en 2.9 achter goed bij normaal gebruik. Ga je naar het circuit? Dan kun je de druk met 0.2 of 0.3 bar verlagen. Ben je zwaarder beladen, door bagage en eventueel nog een passagier?
Hoeveel BAR in mijn banden? Algemene motorpraat Motor-Forum.
Hoeveel BAR in mijn banden? Hoeveel BAR in mijn banden? Geplaatst op maandag 02 maart 2009 1501.: Triumph Daytona 600. FF een vraagje, hoeveel BAR gaat er gemiddeld in een voor 120/70 zr 17 en achter 180/55 zr 17 band?
Bandenspanning motorbanden Continental.
De juiste bandenspanning is te vinden in het handboek van je motor, op een sticker bij de achtervork of bij de kettingbeschermer te vinden. Meet de bandenspanning wanneer je motorbanden nog koud zijn. Rij je met een passagier en/of bagage, verhoog dan de bandenspanning met 02, bar.
Bandenspanning MotoPort.nl.
Het beste kun je de banden dus meten voordat je gaat rijden. Moet je toch met warme banden bijvullen, maak de voorband dan 02, bar harder dan in het boekje staat en de achterband 03, bardan, zit je in elk geval veilig.
Bandenspanning motor.
In ieder geval mag een band, om het even wat voor motor u rijdt en wat u ermee onderneemt, nooit een spanning lager dan 1 of hoger dan 3 bar hebben. Met minder dan 1 loopt u het gevaar dat de banden uit de velgen kunnen lopen, terwijl een spanning van boven de 3 maakt dat u bij de kleinste oneffenheid het contact met de weg verliest.

Contacteer ons